Around the World in 80 Stitches – Speciale steken

Dit is de nieuwe uitdaging ‘Anders Borduren’ van Papillon Creations.
Tussen 2012 en 2014 was dit ontwerp een SAL, waar deelnemers over de hele wereld aan deel genomen hebben. Kijk eens naar de geborduurde modellen op www.papillon-creations.com Door op een model te klikken is te zien welke materialen de deelnemer gebruikt heeft.
Het patroon is Engelstalig, maar door de duidelijke stap-voor-stap stekenuitleg hoeft dit geen probleem te zijn.
Het volledige patroon met uitleg van 80 steken (117 pagina’s) is via de website van Papillon-Creations te betalen (via PayPal) en te downloaden voor € 2,00. Klik hier voor de handleiding, die we gemaakt hebben, om bij Papillon-Creation te bestellen.
Als u het lastig vindt dit zelf te doen kunt u een e-mail sturen naar info@hardanger.nl zodat wij dit voor u kunnen regelen.

Geborduurde Versie Thea

Handwerkcafe Waddinxveen

Handwerkcafé Waddinxveen

In het Handwerkcafé Waddinxveen heeft Lilian Kok het voornemen om vanaf 2 september a.s. elke week één steek van de in totaal 80 wereld steken van het, Papillon Around the World in 80 stitches patroon, te behandelen. Op het blog http://handwerkcafewaddinxveen.blogspot.com/ komt, onvoorziene omstandigheden daargelaten, elke week een foto-stripverhaal met uitleg hoe de steken met aardrijkskundige namen worden geborduurd. In het Handwerkcafé, elke woensdagmiddag van 13.15 tot 16.00 uur, wordt met een groep aan dit prachtige patroon geborduurd en is er altijd wel iemand die uitleg kan geven als je vast komt te zitten bij de uitvoering.

Facebook groep

Er is ook een Facebook groep van Papillon Stitchers, waar u lid van kunt worden.
Misschien bent u geïnteresseerd om daar foto’s van vorderingen te bekijken of uit te wisselen.
Dit is het linkje: FB groep Papillon.

Papillon 400

Part 1

Part 2

Part 2

Papillonleeg

Part 3

Papillonleeg

Part 4

Thea heeft gekozen voor een 10 draads/25 count evenweave borduurstof zodat de gemaakte steken iets groter uit komen op de borduurstof.
Het ontwerp heeft 237 x 237 steken, een kruissteek bevat twee weefdraden. Op 10 draads stof is het geborduurde gedeelte ongeveer 48 cm.
De gebruikte stof van Thea is 0.65 cm Zweigart Fein Floba kleur naturel. Voor de omranding is Aurifil Makò 12 kleur 5012, vergelijkbaar met kleur DMC 520, gebruikt. Dat ligt iets dikker op de stof.

Als ‘groene’ kleuren wordt gewerkt met DMC 520 – 3052 – 524.
De ‘bloemenkleuren’ zijn 822 – 517 – 791 – 3755 – 28 – 29 – 33 – 35.
Metallic garen komt uit eigen voorraad.
Perlé 8 en perlé 12 is DMC kleur 3033.
Kralen worden er als laatst op geborduurd.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search